top of page

Granskauen Kennel

Oppdretter av Norsk Buhund

Hjem: Welcome

Om oss

Se på vår blogg for oppdateringer om vår hverdag, stevner, utstillinger, treningstips og lignende.

For informasjon om valpekull, se her

I mai 2020 fikk vi endelig bekreftelse fra NKK på at vårt Kennelnavn var godkjent, og kunne tas i bruk. 

Vi er Ina og Stig Egren, og vi holder til i Høvåg, rett utenfor Kristiansand. 

Vi kjøpte vår første buhund i 2018 da vi måtte avlive vår 15 år gamle blandingstispe, og satt igjen med en enslig Golden Retriever. Da avgjørelsen nærmet seg var vi klare på at vi ønsket å ha flere hunder. Vi var ute etter en samarbeidsvillig, medium størrelse hund, med middels pelsstell og medium aktivitetsnivå. Vi brukte rasevelgeren til NKK, og etter en del lesing og diskusjon fant vi ut at det var veldig interessant med en norsk rase. Vi var så heldige at det var avbestilling på ei tispe i Trøgstad, så vi kjørte noen uker senere opp dit for å hente Keila "Bernegården's Lara". Det tok ikke lang tid før vi innså at dette var den perfekte rasen for oss, så vi bestilte en valp til, og i mars 2020 hentet vi Bernegården's Ragnhild. 

Våre ambisjoner er sunn og hensynsmessig avl for å opprettholde rasestandarden, og sikre en bred genpool slik at vi kan ha glede av denne rasen i mange år fremover. Vi avler med mål om å lage friske og aktive selskapshunder.

Ina driver aktivt med hundesport. Både Keila og Lexie konkurrerer aktivt på høyt nivå i Rallylydighet, og klasse 1 i LP. Vi skal også forsøke oss på flere hundesporter fremover. Livet med hund, konkurranser og trening deler jeg mye av på Instagram og TikTok under navnet @egrendogs. 

LitenIMG_6466.png
Hjem: About Us
Hjem: About
IMG_20200504_190003_edited.jpg

Om Norsk Buhund

En av våre norske nasjonalraser

Det finnes 7 norske hunderaser, og kun en av disse (Norsk Elghund Grå) er helt utenfor utrydningsfare. Norsk buhund har en lang historie i vårt fædreland, og har røtter helt tilbake til vikingtiden. Faktisk er det funnet levninger etter spisshunder som ligner veldig på buhunden helt tilbake til de aller første bosetterne her i landet flere tusen år før kristus.

Det er en spisshundrase i FCI Gruppe 5, og har tradisjonelt blitt brukt som gårdshund rundt om i vårt ganske land. De har sterke gjeter-. vokter- og jaktinnstinkter, og har blitt brukt til både elg. og bjørnejakt, sauegjeting og som varslere. Disse instinktene står fortsatt sterkt i rasen. 

Buhunden er en særdeles lærevillig og samarbeidsvillig hund. Den er førerorientert og svært allsidig. Hunden kan brukes til jakt, gjeting, spor og diverse hundesport. Helsen er generelt veldig god, men alle avlhunder skal røntges for HD og øyelyses før parring. Det forekommer HD (Hofteleddsdysplasi) og Buhundkatarakt (PNK - Pulverulent Nukleær Katarakt) i rasen.

Norsk Buhundklubbs nettsider: her

Uavhengig nettside om buhund: her

Contact

Galleri av våre hunder

Hjem: Galleri

Kontaktinformasjon

Krossnesveien 8, 4770 Høvåg

91889184 / 40538327

  • facebook
  • instagram

Takk for innsendingen din!

Hjem: Contact
Hjem: Blogg-feed
bottom of page